2284063110 Κεντρικός πεζόρδρομος - Αντίπαρος, Κυκλάδων antiparosacaba@gmail.com
Recommended
2021
Acaba Restaurant Guru
Αντίπαρος
Η Αντίπαρος είναι ένα λευκό σύνολο με πινελιές μπλε και πράσινου στο καταγάλανο Αιγαίο και τόπος ιστορικός με παγκόσμιο ενδιαφέρον. Μνημεία και σύμβολα μαρτυρούν τις μορφές που έζησαν πάνω στο νησί, δημιουργούς του μοναδικού Κυκλαδικού Πολιτισμού. Στο κέντρο του νησιού δεσπόζει ένα από τα ωραιότερα και αρχαιότερα σπήλαια του κόσμου. Το νησί έγινε  παγκοσμίως γνωστό από τον 17ο ως το 19ο αιώνα μ.Χ. από τους ξένους περιηγητές που επισκέπτονται εκείνη την περίοδο την Αντίπαρο. Δημοσιεύουν τις εντυπώσεις τους και τα χαρακτικά τους που απεικονίζουν το σπήλαιο και τις άλλες αρχαιολογικές περιοχές.

Σήμερα επισκέπτονται το νησί χιλιάδες τουρίστες για να θαυμάσουν το σπήλαιο  και τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους, να κάνουν μπάνιο στις όμορφες καθαρές παραλίες, να περπατήσουν στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια, και να γευτούν το παραδοσιακό φαγητό, να πιούν τα υπέροχα κρασιά και την τσικουδιά της Αντιπάρου. Για τους λάτρεις της νυχτερινής ζωής υπάρχουν bar & disco. Αλλά πάνω απ' όλα υπάρχει η ζεστασιά, η καλοσύνη και η φιλοξενία των κατοίκων που εγγυώνται μια διαμονή αξέχαστη.
 
Στην Αντίπαρο θα φθάσετε μέσω Πάρου. Η Πάρος συνδέεται  με την Αθήνα με αεροπλάνο και με τον Πειραιά, την Ραφήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, τις Σποράδες, τα  Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με συμβατικά και ταχύπλοα πλοία. Η πρόσβαση από την Πάρο είναι εύκολη, 30 λεπτά διαδρομή με το καραβάκι από την Παροικιά και 6 λεπτά με το οχηματαγωγό από την Πούντα.